Haagse bedrijven

In de stad Den Haag is veel bedrijvigheid. Meer dan 250.000 bedrijven en instellingen. Er zijn 5.000 jongeren nog op zoek naar werk. Uw bedrijf kan kansen creëren voor jongeren. Laat u inspireren door Gert van der Houwen (voorzitter van MKB Den Haag), die een jongere met een Haagse leerwerkcheque een werkervaringsplek heeft gegeven.

Nieuwsbericht | Jongeren in de boot en jazz in de gracht

Posted by on Aug 26, 2015 in Haagse bedrijven, Samenwerken | 0 comments

FullSizeRender (1)

Vrijdag 21 augustus 2015 vond het evenement ‘Jazz in de Gracht’ plaats. Tijdens dit jaarlijkse festival kunnen liefhebbers van Jazz en gezelligheid zich laven aan de vele optredens en vermaak op en om de Dunne Bierkade en het Groene Wegje in Den Haag. Met ‘Jongeren in de Boot’ werd op dit festival ook aandacht besteed aan jongeren die op zoek zijn naar een baan. Jongeren en ondernemers zaten hiervoor letterlijk met elkaar opgescheept, met als doel om elkaar te leren kennen. Een ludieke en zeker ook succesvolle aanpak van een serieus thema dat in het bijzonder ook leeft bij wethouder Baldewsingh. Hier volgen de woorden uit zijn speech: (meer…)

Nieuwsbericht | Van jobcoaching naar enterprisecoaching

Posted by on Jun 26, 2015 in Haagse bedrijven, Samenwerken | 0 comments

De tweede netwerkborrel van de Toekomst Den Haag ging in op de behoeften  die werkgevers hebben in de begeleiding van een jongere op de werkplek. Met het samenwerkingsproject De Toekomst creëren wij kansen voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met MKB Den Haag en Werkgeversservicepunt en jeugdhulporganisaties als het Jeugd Interventie Team (JIT) krijgen jongeren kansen om aan het werk te komen. Dit gaat wel eens gepaard met wat aanloopproblemen. Daarom aan Gert van der Houwen, de voorzitter van MKB Den Haag het woord om ons mee te nemen in zijn ervaringen met een jongere bij hem op kantoor. (meer…)

Nieuwsbericht |Ondernemend Den Haag pitcht werkloze jongeren de hoogte in…

Posted by on Okt 22, 2014 in Haagse bedrijven, Samenwerken | 0 comments

Jongeren in de Lift

Kleinschaligheid kan tot grootse resultaten leiden. Dat blijkt wel uit Jongeren in de Lift, een uniek samenwerkingsproject van Stichting Boschuysen, MKB Den Haag en Werkgeversservicepunt Den Haag (WSP Den Haag). Via informele netwerkbijeenkomsten krijgen jongeren op zoek naar werk de kans om zichzelf te pitchen voor ondernemers en bedrijven.

Fotografie: Bas Kijzers

Fotografie: Bas Kijzers

“Stichting Boschuysen zet zich al 450 jaar in voor jongeren”, aldus Willem Greving projectleider van de Toekomst Den Haag, een project van de stichting. “Vanuit de Toekomst wordt de samenwerking gestimuleerd tussen het Werkgeversservicepunt, werkgevers en de jeugdzorg. Wij willen kansen creëren voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.” De stichting nam samen met MKB Den Haag en de Haagse ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid (Jane Kuldipsingh) het initiatief om te kijken hoe werkloze jongeren in de residentie op weg geholpen kunnen worden.

(meer…)

Interview | Met een glimlach op je gezicht naar het werk

Posted by on Jul 16, 2014 in Haagse bedrijven | 0 comments

“Er is niets in de wereld dat je niet kunt bereiken, maar je moet het wel willen. Hier kan ik dat bewijzen.” Alexandre Emile Flanders, sinds februari via het project De Toekomst werkzaam bij VDH Bestuurzaken in Den Haag, is vastbesloten om het onderste uit de kan te halen bij het bedrijf dat hem een opstap naar de arbeidsmarkt biedt. Voor VDH-directeur Gert van der Houwen is het een mooie manier om zijn maatschappelijke betrokkenheid te tonen. (meer…)