Ontstaan

Het project de Toekomst is in het belang van jongeren in Den Haag gestart vanuit de behoefte om een sterk netwerk op te bouwen tussen jeugdzorginstellingen, werkgevers, onderwijsinstellingen en de Sociale Dienst van de gemeente Den Haag.

Stichting Boschuysen, een vermogensfonds dat jongerenprojecten in Nederland ondersteunt, heeft in het kader van haar 450-jarig bestaan, dit project financieel mogelijk gemaakt voor een periode van drie jaar (2013-2015).

 

Projectleider

Willem Greving (33) is de projectleider van de Toekomst Den Haag. Sinds juli 2013 is hij aan de opdracht begonnen om te verbinden tussen jongeren en werkgevers. De eerste opdracht was om een overzicht te creëren welke leerwerktrajecten er voor jongeren aangeboden worden in Den Haag.

Zijn functie concentreert zich op het verbinden van werkgevers met jongeren. Daarnaast zet hij zich in om de samenwerking tussen jeugdzorgorganisaties, het ROC Mondriaan  en het Werkgeversservicepunt van de gemeente Den Haag te bevorderen.

Hij legt via hulpverleners van het Jeugd Interventie Team (JIT)JeugdFormaat en de Care Express, contacten met jongeren. Hij onderhoudt een netwerk van werkgevers en van hulpverleners, omdat zij beide een essentiële rol vervullen in de toekomst van jongeren. Zo stelt hij jongeren en werkgevers voor via maandelijkse matchingsbijeenkomsten ‘Jongeren in de lift’.