Willem Greving

Projectleider De Toekomst Den Haag

 


Op welke manier ben je betrokken geraakt bij het project De Toekomst?

Ik heb gesolliciteerd op de vacature van projectleider van de Toekomst omdat ik mijn netwerk graag aan wil wenden om jongeren aan het werk te krijgen. Ik heb een hart voor jongeren die weinig toekomstkansen hebben. Ik praat graag met werkgevers hoe zij toekomst kunnen geven aan een jongere binnen hun organisatie.

 

Waarom is de Toekomst succesvol om jongeren aan het werk te krijgen?

Met het project de Toekomst willen wij werkgevers en jongeren op zoek naar werk met elkaar in contact brengen. Dit lukt ons tijdens matchingsbijeenkomsten: ‘Jongeren in de lift’ waarbij 10 werkgevers 10 jongeren elkaar ontmoeten. Daarbij is persoonlijk contact de succes- en gunfactor. Mijn ervaring is dat veel werkgevers bereid zijn om in 1 jongere te investeren als zij de kans krijgen om deze jongere persoonlijk te leren kennen.

 

Welke tip zou je werkzoekende jongeren mee willen geven?

Veel jongeren die ik spreek denken bescheiden over wat zij kunnen. Dit zie ik ook terug in CV’s die ik van jongeren ontvang. Wanneer ik persoonlijk kennis maak met jongeren, zie ik hoeveel talent achter dit CV schuil gaat. Mijn tip is: vraag in je omgeving om feedback hoe zij jou kennen en voeg deze persoonlijk eigenschappen toe aan je CV in een profielomschrijving. Je maakt het verschil als  je meer van je zelf durft te laten zien!