Kim Padding

 Projectleider Jongeren naar Werk

 

Op welke manier ben je betrokken geraakt bij het project De Toekomst?

Als projectleider ‘Jongeren naar Werk’ bij de Gemeente Den Haag heb ik als doelstelling 1000 jongeren in 2014 naar werk of school te motiveren. Dat kun je niet alleen: dat doe je samen. Een voorbeeld waarin deze samenwerking prachtig tot uitdrukking komt zijn de Jongeren in de Lift bijeenkomsten. Een initiatief waarvan ik van jongeren te horen krijg ‘dit is het beste wat ik op gebied van solliciteren heb gedaan’. En dat hebben wij alleen samen kunnen doen. MOOI!

 

Waarom is de Toekomst succesvol om jongeren aan het werk te krijgen?

De Toekomst motiveert hulpverleners die goede relaties hebben met de jongeren. Die goede relaties zijn belangrijk om tot resultaten te kunnen komen. De Toekomst weet deze relatie te benutten en de kennis van de hulpverlener verder te ontwikkelen. Zodat naast de hulpverlening ook de stap naar werk gemaakt kan worden.

 

Welke tip zou je werkzoekende jongeren mee willen geven?

Iedereen die je kent kan iets voor je betekenen. Ga naar buiten, praat met mensen. Grijp elke kans die je ziet of vraag om kansen. In je hoofd zijn dingen vaak spannender en moeilijker dan je denkt. Als je er over praat lijken grote problemen soms makkelijker te verhelpen. En soms ook niet maar dan is het gewoon fijn dit met iemand te kunnen delen.

 

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC