Nieuwsbericht | Van jobcoaching naar enterprisecoaching

De tweede netwerkborrel van de Toekomst Den Haag ging in op de behoeften  die werkgevers hebben in de begeleiding van een jongere op de werkplek. Met het samenwerkingsproject De Toekomst creëren wij kansen voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met MKB Den Haag en Werkgeversservicepunt en jeugdhulporganisaties als het Jeugd Interventie Team (JIT) krijgen jongeren kansen om aan het werk te komen. Dit gaat wel eens gepaard met wat aanloopproblemen. Daarom aan Gert van der Houwen, de voorzitter van MKB Den Haag het woord om ons mee te nemen in zijn ervaringen met een jongere bij hem op kantoor.

Een verhaal uit de praktijk

Gert heeft een jongere van de Toekomst een halfjaar mogen begeleiden ‘dan maak je het allemaal mee’. Mooie momenten dat zijn stagiair zijn zoontje mee naar kantoor nam  om te laten zien waar ‘papa’ werkte. Hij zag de jongere groeien, in sociale contacten met collega’s bijvoorbeeld. Hij schetste een genuanceerd beeld van de mooie en soms lastige kanten van waar je als werkgever mee te maken kunt krijgen. ‘Je krijgt het privéleven van een jongere er gratis bij’. Denk hierbij aan problemen in de familiesfeer en aan financiële problemen. Volgens Gert is gedegen begeleiding van buitenaf daarom héél belangrijk. Hij vertelde, aan de hand van een visuele presentatie, een eerlijk en aanstekelijk verhaal. Een verhaal dat sympathie opwekt en de gesprekken hierover heeft aangejaagd.

Welke begeleiding zoekt een werkgever

Gert benadrukte dat de ervaring die hij met een jongere heeft gehad geslaagd is, omdat hij altijd terug kon vallen op een begeleider die voor alle problemen een oplossing zocht. Iemand die je altijd kan bellen. Bij voorkeur één vast contactpersoon die kan inspringen als er buiten de werksfeer om iets dreigt te ontsporen. En niet alleen een begeleider die gefocust is op de jongere maar ook iemand die de ondernemer kan coachen bij voorkomende situaties als: ‘Wat moet ik doen als ik brieven van deurwaarders op de mat krijg met loonbeslag?’;  ‘En wie belt de jongere op als hij in de tweede week niet op komt dagen?’ Van jobcoaching naar enterprisecoaching.

Reacties van professionele begeleiders

Na zijn bijdrage werden uit de zaal enkele personen uit het werkveld naar voren gehaald die daar op aan mochten haken. Het JIT heeft professionele begeleiders die bereikbaar zijn voor werkgevers om problemen rondom de jongere op te lossen. Het Werkgeversservicepunt kan jobcoaching aanbieden, echter is dit afhankelijk van de mate waarin een jongere begeleiding behoeft. Naast jobcoaches kunnen werkgevers ook de accountmanagers van de jongeren benaderen voor allerhande vragen. De samenvatting van de reacties: men erkent dat goede begeleiding van jongeren ook van buitenaf onmisbaar is, vooral om het voor de werkgever werkbaar te houden. Hierin moet worden geïnvesteerd. Een andere constatering is dat je als werkgever door een jongere te begeleiden een avontuur aangaat. Dat is niet altijd makkelijk, maar het heeft wel een enorm positieve impact op de jongere, op jezelf en op je bedrijf.

Door de hoge en gemêleerde opkomst en de goede verzorging van Restaurant H’eerlijk bleef het tot laat gezellig! Bekijk hier het fotoverslag.

De volgende netwerkbijeenkomst staat gepland op donderdagmiddag 15 oktober. De gastspreker voor die datum is Annet Bertram, gemeentesecretaris van de Gemeente Den Haag.

Graag tot de volgende keer!

468 ad