Nieuwsbericht | netWERKbijeenkomst 15 oktober: geef jongeren een kans!

image001

Wij kijken terug op een geslaagde netWERKbijeenkomst in de Schilderswijk. Buiten was het donker en regende het maar binnen was het gezellig warm in de aula op de tweede verdieping van het Johan de Witt. Jongeren van de school bedienden ons van een hapje en drankje. Het programma bestond uit een introductie van de Johan de Witt Scholengroep door Jan Korving, dé coördinator van alle stageplaatsen. Daarna werden twee jongeren aan de aanwezige ondernemers voorgesteld die momenteel op zoek zijn naar werk in Den Haag.

Annet Bertram

Daarna volgde een enthousiaste speech van Annet Bertram de gemeentesecretaris. Zij gaf complimenten aan de school, de ondernemers én de jongeren in de wijk die met elkaar de handen ineen slaan om toekomst te geven aan de komende generatie. Zij gaf aan dat de gemeente Den Haag inzet op meer banen vanuit de wijkeconomie.

Annet daagde werkgevers uit om stap extra te durven zetten om jongeren in deze tijd een kans te geven op werk. ‘Dat wij over een jaar kunnen zeggen dat veel meer werkgevers en veel meer jongeren elkaar gevonden hebben’. Zij bedankte stichting Boschuysen voor hun inzet om jongeren met weinig kansen te helpen in Den Haag. Annet nam daarna nog ruim de tijd om met de aanwezigen van gedachten te wisselen over de uitdagingen waar wij samen voor gaan.

image002

Jongeren in de Lift

Afsluitend deed Willem Greving, projectleider van de Toekomst Den Haag, een oproep aan alle ondernemers om op woensdagavond 28 oktober van 18:00-20:00 uur naar Jongeren in de Lift te komen in de Schilderswijk. Een kleinschalig netwerkmoment met 10 werkgevers en 10 jongeren die elkaar kunnen ontmoeten in het gebouw van Stichting MJG aan de Hoefkade 562 in Den Haag. Meerdere werkgevers hebben zich aangemeld! Wilt u ook netwerken met werkzoekende jongeren? Aanmelden kan via: willem@boschuysen.nl

Wij willen de Johan de Witt Scholengroep bedanken voor hun gastvrijheid en Annet Bertram voor haar betrokkenheid bij onze stad.

468 ad